Filem Laskar Pelangi di pawagam


Berita hangat untuk kipas-susah-mati tetralogi Laskar Pelangi.

Filem Laskar Pelangi akan ditayangkan di pawagam bermula 25 September ini. Wah!. Mengujakan!

Tetapi hanya di Indonesia sahaja. Harap filem ini cepat-cepat masuk ke pawagam Malaysia dengan promosi hebat dan hangat.

Yang paling best, dengar cerita buku Maryamah Karpov akan dikeluarkan sejurus filem ini ditayangkan.

Soundtrack by Nijdi – Laskar Pelangi dan Gita Gutawa – Tak perlu keliling Dunia. Sedap lagu-lagu mereka. Harap filem ini sehebat yang digempar-gempurkan.

Nijdi – Laskar pelangi mp3.

Gita Gutawan – Tak perlu keliling dunia

Birungu : Bukan tak sokong filem Malaysia ya

Advertisements

14 thoughts on “Filem Laskar Pelangi di pawagam”

  1. amerzaman : iya . ketika pesta buku dia pernah datang..
    bila filem ramlee awang mursyid nak difilemkan?
    bila industri ini tidak hanya sekadar memandang filem itu wang.

    en kelambu : amboi~ ni ayat serious ke ayat memain ni. heh

    sue : insyaAllah hebat kot. tetapi jgn terlalu berharap. nanti kecewa pula. huhu

    Like

  2. hai saya reyfan dari Indonesia. Filem Laskar Pelangi saat ini menjadi pembicaraan hangat di Indonesia. Dalam 10 hari pertama sudah ditonton 1,1 juta orang, sepertinya angka ini akan terus melaju menembus 2 juta orang dalam 1 bulan pertama. Filemnya sangat lucu dan menyentuh..

    Like

  3. annidxam : mmg benar penulisnya pernah datang malaysia tetapi waktu itu , saya tidak sempat ke pesta buku. kecewa amat.. harap dapat masuk malaysia

    reyfan : mana ya url kamu. bolehlah saya berbalas email dan msg.. ingin tahu juga komentar laskar pelangi dari sudut pandangan kamu

    Like

  4. tak sabar tunggu maryamah karpov and tak sabar tunggu laskar pelangi the movie masuk malaysia..bila la malaysia nak filemkan novel yang bagus2?

    Like

  5. sukabacabuku : tu la pasal.. bila agaknya nak smapainak malaysia ni
    dok tunggu2. jgn jadi macam flem ayat2 cinta. filemnya bagus tapi smapai malaysia org tak tgk sebab banyak dah tgk yang cetak rompak punya..huhu

    Like

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s