Mereka yang kacak-kacak itu..


Hari itu seperti biasa. Aku dan kawanku yang ada Myvi putih pergi makan di kedai makan indah ala-ala Bali. Kami terjumpa kawan-kawan seuniversiti termasuk si Ashraf Sinclair itu dan mereka menjemput kami makan semeja.

Kami berbual seperti biasa. Bertukar-tukar topil berkenaan isu-isu semasa. Dari Barrack Obama hingga ke isu cafe fakulti tiada sediakan tisu. Apabila masuk topik lelaki-perempuan, aku dan kawan aku mengeluarkan fakta

“Daripada pandangan dan pemerhatian kami kaum-kaum wanita, jika lelaki itu hensem, punya kereta, kewangan yang okey, tidak bertanggungjawab menanggung sesiapa, atau dalam erti kata pendeknya lengkap serba-serbi TETAPI tidak mempunyai girlfriend atau tunang, dia adalah gay. Oleh itu, dia harus dijauhi.”

Beberapa orang termasuk Ashraf Sinclair terserdak dan memandang kami. Dalam dan tajam. Kami dengan wajah tidak bersalah berkata

.

.

.

.

.

.

.

.

“Kenapa?”

Hehe!

Notakakitangan : Mereka yang terserdak itu masih tiada lagi girlfriend dan semuanya kacak-kacak belaka. Serius~

6 thoughts on “Mereka yang kacak-kacak itu..”

  1. utk lebih lestari…apa kata bawa sapu tangan..blh tlg ekonomi makcik2 kafe🙂

    ala..bkn apa tu..jejaka melayu ‘terakhir’ la tu…minta tolong mak carikan…ceh!

    Like

  2. ainul..

    thanx atas nasihat ko terhadap perasaan ke- 4 ak 2..
    kalau nak diikutkan things will get bettter by the time kan.
    tapi ak tak je..lagi lama lagi rasa terseksa..
    berperang dgn perasaan sendiri..
    salah ak jgk kot..
    salah org berlebih2 ..hmm

    Like

  3. Fuzama : saya bukan minah tisu, bila basuh tangan biarkan sahaja tangan kering sendiri. lagi best sejuk. ye.. saya yakin yang mereka itu minta tolong mak carikan atau terlalu banyak sangat pilihan sampai tak tahu nak mana satu

    p/s agak-agak abang awak tu minta mama carikan tak? hahaha

    Diana : benda yang lepas itu kita lepaskan sepenuhnya. Jgn biarkan kita diburu kenangan kerana tidak akan membawa kita kemana-mana.
    syg la si dia seadanya dan sayang diri kita lebih lagi kerana tidak ada org yang akan sayang diri kita sangt2 kecuali kita sendiri…

    Sue : aha la.. kenapa lah lelaki kacak ni jadi gay.. kan kita yang ayu ni masih ada lagi.. haha

    Like

  4. terserdak aku baca post ni
    (sebab korang kate lelaki kacak je yang terserdak jadi aku terpaksa buat-buat berasa kacak)

    diorang tu memilih sangat kot,
    tak pun hati cedera parah ngan awek lama
    ada banyak lagi kemungkinan

    tapi aku tak yakin dgn sifir korang ni .
    kacak + takde awek = gay

    aku sokong Ashraf Sinclair , dia memang patut terserdak

    Like

  5. adiospunk : sebenarnya kami nak kenakan si ashraf sinclair dan kawan-kawan.

    mungkin diorg tu memilih sgt tetapi si ashraf sinclair tu jenis pentium 2, dah suka kat org tak appoarch pun. zaman sekarang org pakai intel core 2 duo.. okey~

    tetapi sifir kami ni dibuktikan hampir 99% betul.
    mungkin korang dan ashraf sinclair tu yang 1% tu kot..
    hehe

    Like

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s